Mifare

Mifare  برند تجاری ثبت شده توسط شرکت تولید کننده نیمه هادی های  NXP می باشد. چیپ های تولید شده توسط این شرکت در کارت‌های هوشمند بدون تماس و کارت های فرکانس پایین مورد استفاده قرار می‌گیرد. این برند از راه حل‌هایی در محصولات خود استفاده می‌نماید که بر اساس استاندارد

iso/iec 1443type A  که از امواج 13.56MHz برای تبادل اطلاعات استفاده می‌نماید، مورد استفاده قرار می گیرد. این باند مناسب برای کارت‌های هوشمند بدون تماس است. الگوریتم رمزنگاری در ارتباطات براساس AES  و  DES/Triple DES استاندارد می باشد و از الگوریتم‌های قدیمی نظیر Crypto-1 نیز پشتیبانی می‌نماید.بر اساس امار منتشره توسط شرکت NXP این شرکت بیش از 10 میلیارد چیپ کارت هوشمند تولید کرده است که توسط 150 میلیون کارتخوان در کل جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Mifare  در سال 2006 میلادی از شرکت Philips electronics  خریداری شده و به شرکت NXP  واگذار شده است.

محصولات Mifareدر کارتهای هوشمند بلیطهای الکترونیکی و نیز گجتهای هوشمند نظیر تلفن‌های همراه هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد. برند مایفر که برگرفته از نام شرکت Mifare micron  می‌باشد دارای 4 خانواده در رده کارت‌های هوشمند است.

Desfire

:Mifare Desfire  IC های بدون تماس این خانواده مطابق بر قسمت 3 و4استاندارد iso/iec 1443-4  میباشد که توسط سیستم عامل شرکت ‌NXP  که توسط خود شرکت درIC  نوشته شده است مدیریت می‌شود. کلمه DES  در نام این خانواده به علت استفاده از الگوریتم‌های

 Des, two key 3Des, three key 3Des, AES  در رمزنگاری اطلاعات است.کلمه FIRE  نیز حروف اول کلمات Fast Innovation Reliable Enhance می باشد. این خانواده نیز دارای زیر گروه های  Mifare desfire EV2، Mifare desfire EV1  می‌باشد

خانواده Mifare SAM AV2 نیز برای رمزنگاری ارتباطات کارت‌های غیرتماسی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. نام SAM  به خاطر وجود ماژول دسترسی امن Secure Access Module  می‌باشد که امکان نگهداری اطلاعات و کلیدهای رمزنگاری را فراهم می‌کند.

 

 

خانواده Mifare classic

این IC ‌ها عملکردی به صورت یک حافظه دارند. حافظه‌های این IC ها به سگمنت‌ها و بلوک‌ها تقسیم می‌شود که سیستم امنیتی ساده‌ای دارند. این IC ها براساس سیستم  asics  بوده و توان محاسباتی کمی دارند. به خاطر درصد اطمینان بخشی بالا و نیز قیمت پایین کارت‌های با ic Mifare classic در موارد گوناگونی از قبیل کیف الکترونیکی، کنترل ترددها، سیستم‌های حمل و نقل و بلیط استادیوم‌ها و نیز کارت‌های شناسایی افراد در شرکت‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Mifare classic1 k  دارای 1024 بایت حافظه بوده که به 16 سکتور تقسیم می‌شود. امنیت هر سکتور توسط دو کلید a, b  تامین می‌گردد. هر کلید وظیفه مدیریت عملیات نوشتن، خواندن و نیز افزایش مقادیر بلوک‌ها را برعهده دارد.

  • Mifare classic 4k دارای 4096   بایت حافظه بوده که شامل 40 سکتور بوده که مشابه Mifare classic 1 k  بوده و 8 سکتور مابقی 4 برابر سکتور های معمول می باشند.
  • Mifare classic mini دارای 320 بایت حافظه می باشد

در هر IC ،16 بایت برای کلیدها و نیز کنترل دسترسی‌ها ذخیره شده است و برای داده‌های کاربر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. 16 بایت ابتدایی هر کارت نیز شامل اطلاعات شماره سریال و نیز نیز اطلاعات کارخانه تولید کننده بوده که فقط قابل خواندن می‌باشد.

با بررسی موارد عنوان شده می‌توان نتیجه گرفت مقدار باقیمانده برای ذخیره اطلاعات توسط کاربر برای  Mifare classic، 752 بایت Mifare classic 4 k، 3440  بایت و Mifare mini، 224  بایت می‌باشد.

خانواده  Mifare classic  از الگوریتم  crypto-1  برای شناسایی و رمز گذاری استفاده می نماید.

خانواده Mifare plus :

خانواده Mifare plus  جایگزین Mifare classic   می‌باشد. برای سیستم حمل و نقل عمومی، مدیریت ورود و خروج شرکت‌ها و دانشکده‌ها، پرداخت عوارض بزرگراه‌ها، کارت‌های پارکینگ و کارت‌های افزایش وفاداری مشتریان مناسب است. این خانواده انعطاف کمتری نسبت به Mifare Desfire  دارد.

 خانواده Mifare plus  

Mifare plus  به طور عمومی در مارس 2008 معرفی شد و اولین نمونه ان در 2009 عرضه شد. در سیستم‌های حمل و نقل قدیمی به علت عدم امکان استفاده از الگوریتم  AES در کارتخوان‌ها امکان حمله به سیستم وجود دارد. این حمله ها می‌تواند با شکستن کد crypto-1 به خاطر ضعف در قسمت تولید اعداد تصادفی اتفاق افتد.

در زمان گذار از  Mifare classic  به  Mifare plus  تعدادی از کارتخوان‌ها به الگوریتم  AES  مجهز شدند که از حمله‌های عنوان شده در بالا جلوگیری نمی‌کردند ولی با استفاده از الگوریتم بهبود یافته، امکان شناسایی کارت‌های مجاز را از کارت‌های تقلبی را داشتند.پس از ان با اعمال تغییراتی درمراحل بالای پروتکل حفاظتی و استفاده کامل از رمزگذاری  AES  مشکلات حملات به کلی حل شد.

خانواده Mifare plus EV1

 در اوریل 2016 معرفی شد و دارای مزایای زیر نسبت به پروتکل های قبلی دارد

  • سوییچ سطح امنیتی براساس سکتور: با استفاده از این امکان، تعریف پروتکل شناسایی برای هر سکتور به طور مستقل امکان پذیر خواهد بود. این امکان به صورت تعیین پروتکل امنیتی crypto-1 برای یک سکتور و نیز تعریف پروتکل امنیتی برای سکتور بعدی براساس  AES  امکان‌پذیر خواهد بود. تعریف دو پروتکل امنیتی امکان تغییر کارتخوان‌ها به مرور و بدون از کار افتادن سیستم را فراهم می اورد. با این امکان، کارتخوان سکتور متناسب با سطح امنیتی را خوانده و نیاز به تعویض یکباره همه کارتخوان ها نیست.
  • همپوشانی با استاندارد iso 7816-4 : با استفاده از این امکان دسترسی و استفاده از کارت در مواردی که با استاندارد iso 7816-4 تطابق نداشته را فراهم می‌اورد. در دسترسی با استفاده از  NFC،کارتخوان‌‌های سازگار با NFC  ، حداکثر اندازه بافر برای انتقال داده 256  بایت خواهد بود.

Mifare classic  رده مایفر کلاسیک از پروتکل type A 1443 iso/iec   برای احراز هویت و رمز نگاری استفاده می‌کند. زیرگروه این رده Mifare classic EV1 امروزه مورد استفاده قرار می گیرد و دیگر زیر گروه ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

Mifare plus  این خانواده جایگزینی برای خانواده مایفر کلاسیک بوده و از پروتکل AES 128 برای افزایش امنیت بهره می‌برد. این خانواده با مایفر کلاسیک سازگاری کامل دارد. این خانواده دارای زیر گروه Mifare plus s, Mifare plus x, Mifare plus se  می‌باشد

Mifare ultra light: IC های تولید شده در این خانواده هزینه تولید پایینی دارند و برای کاربردهای حجیم نظیر کارت‌های وفاداری، بلیط‌های الکترونیکی و نیز بلیط‌های مراسم و کنسرت‌ها و رویدادها مناسب می‌باشد. این خانواده دارای زیر گروه  mkifare ultralight c, Mifare ultralight EV1, Mifare ultralight nano  می‌باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button